header banner
Default

Ahmet Bolat maaş tablosunu gösterdi


Table of Contents

    10 Temmuz 2023, Pazartesi 12:06:15

    Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat zam kararı yeni bir açıklama yayınladı.

    Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat zam kararı yeni bir açıklama yayınladı.

    Bolat yaptığı açıklamada; Yeni zam ve ilave ikramiyelerle birlikte oluşan maaş tablosunu paylaştı. Buna göre en düşük maaş alacak personel maaşının 26 bin 700 Lira olacağını duyurdu.

    İşte Bolat'ın açıklamasının tamamı:

    Rakamlar geldi: 8 Temmuzda yatan Haziran ayı ödemesiydi ve çift maaş ayıydı. En düşük alan memurumuz (adına Hasan diyelim) 26.500 tl almış ve en yüksek alan (adına Levent diyelim) 410 bin tl almış. 30 gün tam çalışan 26694 çalışanımızın ortalama aldığı aylık 93.972 tl olmuş (median olmadığı halde bu maaşı alana İpek diyelim). Hepsi net maaşlar. Genel Müdür en çok alanlar listesinde 200. sırada ben 8028. sıradayım. Herkes kazandığının bereketini görsün, çünkü herkes sadece rızkını yer.

    Şimdi ufak bir matematik yapalım, kalan 6 ay için. %21 zam ilave edilmiş maaştan, Hasan  4 ay çift ve 2 ay tek  olmak üzere 8 maaş ile 1.21*(26.5*5)= 160.325 tl toplam alacak ve ortalaması aylık 26.720 tl olacak. Çifti ya da teki düşünmeden sanki 6 ay boyunca her ay net 26.700 tl alacak gibi düşünebilirsiniz. Bu THY deki en düşük maaş olacak, gelecek 6 ay boyunca. Levent aynı mantık ile aylık ortalama 413 bin tl alacak ve İpek aylık ortalama 94.694 tl alacak. Aslında formül çok basit: uçucu olmayan arkadaşlarımız bu bordroda ne aldıysa onu 1.05 ile çarpıp gelecek 6 ay boyunca eline geçecek ortalama net rakamı bulabilir. Uçucu arkadaşlarımız ikramiye tam 2 kat olmadığı için daha fazla aylık maaşları olacak bu ay aldıklarından. Herkesin kazancı bereketli olsun.

    Umarım bu hesap-kitabı kahve içtiğim resmi yayınlayan muhalif gazeteler ve siteler de alıntılar ve yayınlarlar. Merak ettiğim oralarda çalışan basın emekçileri, gelecek 6 ay boyunca aylık 26 bin 700 tl den daha yüksek maaş alacaklar mı acaba. Bu en düşük maaşımız, unutmayalım!

    Toplamda ne yapmışız dolar bazında? 31 binin biraz üstünde THY çalışanına gelecek 6 ay boyunca 900 milyon dolardan fazla maaş ve ikramiye ödüyor olacağız. Dolar 26.5 tl den alınmış. Onun için elimizden gelenin en iyisini yaptık dedim ve hala da diyorum. 
    —-//——-

    Cuma günü açıkladığımız zam artışı ve ilave refah ödemelerine farklı tepkiler ve yorumlar geldi. Malum TİS’e göre ödemek zorunda olduğumuz rakam %20.77. Satışların ve operasyonumuzun iyi gitmesini vesile kılarak tüm iştiraklerde ve tüm iş gruplarında çalışan arkadaşlarımızın refah seviyelerine katkı sağlamak istedik. Bunu da zam artışını %21 yaptığımız yüzde yüz TK iştiraki olan şirketlerimizde 2 ilave maaş, artışı (asgari ücretle bağlantılı olduğu için kanun gereği zorunlu olarak) %34 yaptığımız diğer iştiraklerde 1 ilave maaş vererek sağlamak istedik. Hiçbir şirketimizi üvey veya öz evlat gibi değerlendirmiyoruz ve ortalamada bu iki pakette aşağı yukarı aynı orana denk geliyor.

    Bu arada koltuk kenarında kahve içerken çekilmiş resim de farklı yorumlar aldı. Bu resim inbusiness dergisinin Temmuz sayısı röportajı için çekilmişti. İddialı bir fotoğrafçı getirmişlerdi ve birçok resim içinde bu kahveli resmi ben çok beğenmiştim. Dergide başka resimler kullandılar ve ben bu resim arada kaybolmasın, linkedin arşivimde kalsın istedim. Şirketimizi ve gelecek stratejilerimizi daha detaylı anlamak isteyenler, gazeteci Hülya Güler’le inbusiness için yaptığım röportajı okuyabilirler.

    Sources


    Article information

    Author: Meagan Mills

    Last Updated: 1702056602

    Views: 1002

    Rating: 3.6 / 5 (53 voted)

    Reviews: 91% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Meagan Mills

    Birthday: 1939-09-27

    Address: 835 Brittany Tunnel Apt. 015, East Nathanside, PA 15609

    Phone: +4389773617331167

    Job: Electrician

    Hobby: Amateur Radio, Ice Skating, Beer Brewing, Chocolate Making, Hiking, Backpacking, Photography

    Introduction: My name is Meagan Mills, I am a dazzling, frank, important, Open, striking, unswerving, venturesome person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.