header banner
Default

İslami Para, Dijital Çağ İçin Şeriat Uyumlu Bir Finansal Sistem Olarak Halka Açık Token Arzını Duyurdu


Güncelleme:

Geleneksel finans uzun zamandır küresel ekonominin omurgası olmuş ve insanlara tasarruf etme, kredi alma ve karlı işlere yatırım yapma fırsatları sunmaktadır. Ancak dini toplulukların ihtiyaçlarını hesaba katmıyordu.

İslam’ın geçerli kanunu olan Şeriat, birçok dindar Müslümanın yatırımlarının haram mı yoksa helal mi olduğunu sorgulamasına yol açtı. Her ikisi de İslam tarafından yasaklanan faiz almak ve belirsizlik üzerine spekülasyon yapmaktan geleneksel finansta kaçınmak zordur; bu nedenle önde gelen Müslüman alimler Islamic Coin’i güvenli ve uygun bir alternatif olarak önerdiler.

Islamic Coin, topluma doğrudan değer sunarken risk ve karı paylaşma ilkeleri üzerine kurulmuş paralel bir finansal sistemdir. İlk Şeriat uyumlu kripto para birimi olan İslami Coin, İslami finansı yeni bir dijital seviyeye taşıyor.

Islamic Coin: Etik Bir Yaklaşımı Vurgulamak

VIDEO: ŞERİAT DESTEKLİ İLK ALTCOİN: FETVA İLE ÇIKAN KRİPTO PARA!🚀NEDİR BU İSLAMİC COİN?🔥ALMAK MANTIKLI MI?🚀
Kriptograt

Islamic Coin, şeffaflığa ve kapsayıcılığa bağlı, etiğe öncelik veren merkezi olmayan bir sistem olan Haqq blok zincirinin yerel para birimidir. Cosmos SDK üzerine inşa edilen Haqq blok zinciri, güvenliği ve işlemlerin neredeyse anında onaylanmasını garanti eder. Blockchain’in doğası, tüm ödemelerin kolayca takip edilebilmesini sağlayarak kara para aklamayı ve dolandırıcılığı önler.

Islamic Coin’in önceliği Müslüman kullanıcılara helal varlıklara yatırım yapma fırsatı sunmaktır. Haqq derneği blockchain’i yönetiyor ve platform, Müslümanların kurduğu kar amacı gütmeyen kuruluşları ve etik işletmeleri kumar, tefecilik veya dolandırıcılık olmadan çekmeyi amaçlıyor.

Islamic Coin’in bir diğer denetçisi ise Şeriat uyumluluğunu sağlayan Haqq’ın Şeriat kuruludur. Proje, daha güvenli bir kullanıcı deneyimi için tüm helal akıllı sözleşmeleri beyaz listeye almak üzere Şeriat Oracle algoritmasını kullanacak. Ve son olarak, çıkarılan tüm İslami Paraların %10’u otomatik olarak Müslüman ESG girişimlerine veya kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan yatırımlar için hayır kurumu benzeri bir fon olan Evergreen DAO’ya yatırılıyor.

Islamic Coin’in dijital İslami finansın desteklenmesine katkısını kabul eden Şeyh Dr. Nizam Muhammed Salih Yaquby, 2022’de Şeriat uyumluluğunu doğrulayan bir Fetva yayınladı.

Yatırımcı Tanınması

VIDEO: Elimizdeki Kripto Para Liste Dışı (Delist) olursa ne yapmalıyız?
işternet

Islamic Coin’in benzersiz değer teklifi, dünyanın önde gelen VC ve özel sermaye yatırımcılarının yakından ilgisini çekti. Proje halihazırda Alpha Blue Ocean’ın ABO Digital, DF101, Futurecraft Ventures ve Optic Capital ile yakın zamanda yapılan bir anlaşmanın finansmanı da dahil olmak üzere 400 milyon dolardan fazla para topladı.

Diğer proje ortakları arasında DDCAP Grubu ile özel bir entegrasyon, 300’den fazla İslami Banka ve dünyanın en büyük ev değişim platformu Holiday Swap ile yapılan bir anlaşma yer alıyor.

Halka Açık Token Arzı

VIDEO: TERRA CLASSİC EKİBİ:"2023 BİTMEDEN, TRİLYONLAR YAKACAĞIZ!"🚀YARIN, 12'DE🔥"LUNC'A, 200X YAPTIRACAĞIZ"🚀
Kriptograt

21 Ağustos’ta Islamic Coin, Web3 danışmanlık hizmetlerinde dünya lideri ve Republic Digital Finance’in bir kolu olan Republic Crypto ile işbirliğini duyurdu. Ortaklığın, kripto para biriminin ekonomik yönlerine ince ayar yapacağı, sürdürülebilirliğini artıracağı ve yatırımcılar arasında Islamic Coin’i tanıtacağı söyleniyor.

Republic’in OpenDeal Broker’ı, şu anda Eylül 2023 için planlanan, İslami Coin’in halka açık token arzını kolaylaştıracak. Lansman, perakende yatırımcıların, eskiden özel olarak büyük risk sermayesi fonları tarafından finanse edilen bir projeye ilk kez katılabilmeleri anlamına gelecek. İslami Coin’e yatırım, likidite staking, likidite madenciliği ve uzun vadeli değerden yararlanmak için tokenin doğrudan satın alınması yoluyla halka açık olacak.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Sources


Article information

Author: Mrs. Tammy Hall DVM

Last Updated: 1700400121

Views: 550

Rating: 4.6 / 5 (112 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Tammy Hall DVM

Birthday: 1979-06-20

Address: 97972 Parrish Lakes, North Alison, FL 23676

Phone: +4638131304264074

Job: Phlebotomist

Hobby: Billiards, Sailing, Fencing, Rowing, Pottery, Yoga, Surfing

Introduction: My name is Mrs. Tammy Hall DVM, I am a Open, audacious, strong-willed, dedicated, unwavering, persistent, treasured person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.